صرافی متمرکز چیست؟ بهترین صرافی های متمرکز جهان

صرافی متمرکز چیست؟ بهترین صرافی های متمرکز جهان

برای اکثر سرمایه گذاران رمز ارزها، صرافی‌ های متمرکز ارز دیجیتل پر استفاده‌ترین پلتفرم‌های خرید و فروش محسوب می‌شوند. صرافی متمرکز (Centralized Exchange) پلتفرمی متمرکز برای معامله و داد و ستد است. متمرکز بودن صرافی رمز ارزی به این معنی است که یک شخص سوم یا واسطه در انجام معاملات دخیل است. خریداران و فروشندگان هر دو به این واسطه اعتماد می‌کنند و اجازه می‌دهند دارایی‌شان را مدیریت کند. تقریبا مثلی سیستم بانکی که در آن مشتری‌ها پول‌شان را به بانک می‌دهند تا برای‌شان نگه دارد.

دلیل چنین اعتمادی این است که صرافی نه تنها کاربران را برای انجام معامله با همدیگر آشنا می‌کند، بلکه خدمات امنیتی و نظارتی‌ ارائه می‌دهد که باعث می‌شود برای مدیریت معاملات گزینه خوبی باشد. به عنوان مثال در بحث رمز ارز، شخص می‌تواند با فراموش کردن کلید یک بکسک پول، صدها یا هزاران دالرش را از دست بدهد، در صورتی که با استفاده از صرافی‌ های متمرکز معتبر، هرگز چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و همیشه نهاد پاسخگویی وجود دارد.

تاریخچه صرافی های متمرکز

پس از عرضه بیت کاین در سال ۲۰۰۹، تنها دو راه برای به دست آوردن این رمز ارز وجود داشت. یکی اینکه کاربران خود شخصا آن را استخراج کنند و دیگری اینکه آن را با معامله‌ای نظیر به نظیر (P2P) از کاربر دیگری خریداری کنند که به احتمال زیاد در انجمن Bitcointalk با هم آشنا شده بودند؛ بیت کاین تاک انجمنی پیام‌محور بود که خود شخص ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ برای صحبت و تبادل نظر درباره بیت کاین، بلاک چین و کریپتوکارنسی آن را تاسیس کرد. هر چند در آن زمان بیت کاین عملا بی‌ارزش محسوب می‌شد، اما در هر صورت معامله نظیر به نظیر آن ریسک بالایی محسوب می‌شد، چون هیچ گونه اعتمادی میان دو طرف نبود و طرفین صرفا در یک انجمن با همدیگر آشنا شده بودند.

صرافی های متمرکز برای حفظ امنیت کاربران به فرآیندهایی همچون احراز هویت رو آورده‌اند.

در سال 2010 یک صرافی ارز دیجیتل متمرکز به اسم Mt. Gox تاسیس شد که البته آدرس سایت آن در سال 2007 خریداری شده بود. در سال 2011 چندین صرافی دیگر از جمله ویرواکس (VirWox) و تریدهیل (Tradehill) هم تاسیس شدند، اما Mt. Gox خبرسازترین این صرافی‌ ها بود. در سال 2014 این صرافی هدف هکری قدرتمند قرار گرفت که نزدیک به 850 هزار واحد بیت کاین (که آن موقع ارزشی برابر 460 میلیون دالر داشت) را از Mt. Gox دزدید و این شرکت را ورشکسته کرد.

این اتفاق صرافی‌ ها را بر آن داشت که برای محافظت از اموال کاربران و همچنین خودشان، به فرآیندهایی همچون احراز هویت (KYC)، سیستم ضد پولشویی (AML) و قوانین محافظت در برابر تامین مالی ترورسیم (CFT) رو بیاورند.

مزایای استفاده از صرافی متمرکز (CEX)

صرافی های متمرکز یا همان Centralized Exchangeها طرفداران زیادی دارد. برای کاربران مبتدی استفاده از این نوع صرافی که بسیار ساده طراحی شده، جذابیت زیادی دارد. صرافی‌ های CEX به دلیل ساختار متمرکز خود، با اقداماتی نظیر طراحی بهینه رابط کاربری‌شان و همچنین ایجاد لایه‌ای محافظتی اضافه بر سیستم‌های امنیتی خود بلاک چین، سعی در جذب کاربران دارند. این روزها کاربر می‌تواند به راحتی وارد حساب کاربری خود در یک صرافی متمرکز بشود، مجموع موجودی حسابش را بررسی کند و هر معامله مدنظرش را به سادگی به انجام برساند.

صرافی های متمرکز ارزهای دیجیتل (CEX) به عنوان یک شخص ثالث بین خریدار و فروشنده عمل می‌کنند. آن‌ها توسط یک شرکت مشخص اداره و کنترل می‌شوند، پس کاربران نگرانی بابت گم کردن کلیدهای عمومی و خصوصی خود ندارند. این برخلاف زمان استفاده از بکسک پول‌های شخصی است که در صورت گم کردن عبارت بازیابی دیگر هیچ راه برگشتی وجود ندارد.

آن‌ها یک بکسک پول در اختیار کاربر قرار می‌دهند تا بتواند به راحتی دارایی رمز ارزی خود را ذخیره و مدیریت کند یا در صورت تمایل با آن معامله (ترید) انجام بدهد. به همین دلیل برخی ترجیح می‌دهند به منظور داشتن توانایی سریع انجام مبادله و خرید و فروش در بهترین زمان‌های ممکن، به جای بکسک پول‌های شخصی، ارزهای دیجیتل خود را در یکی از بهترین صرافی های متمرکز نگهداری کنند.

معایب استفاده از صرافی متمرکز (CEX)

در کنار مزایای خاصی که یک صرافی متمرکز به ارمغان می‌آورد، معایبی همچون خطر هک شدن (درست مانند صرافی Mt. Gox) هنوز وجود دارد. با توجه به مبلغ بالایی که در حساب صرافی موجود است، هکرها همیشه ترجیح می‌دهند آن‌ها را مورد حملات خود قرار بدهند تا یک کاربر ساده که موجودی چندانی ندارد.

همچنین اکثر صرافی های متمرکز برخلاف معاملاتی نظیر به نظیر، برای خدماتی که ارائه می‌دهند هزینه قابل توجهی دریافت می‌کنند که وقتی مبلغ معامله بالا برود، آزاردهنده می‌شود.

نگرانی دیگر مربوط به بحث بسته شدن حساب‌ها به خاطر تحریم یا هر اتفاق دیگر است. رمز ارزها نظیر بیت کاین آمده‌اند تا یک دارایی قابل انتقال ضدسانسور در اختیار مردم سراسر دنیا قرار بدهند، اما وقتی آن‌ها را حتی در بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل نگهداری یا ترید می‌کنید، عملا سرمایه رمز ارزی خود را در اختیار یک نهاد متمرکز قرار داده‌اید که می‌تواند به بهانه‌های مختلف دسترسی شما را به دارایی‌تان قطع کند. از جمله مهمترین این بهانه‌ها می‌توان به بحث تحریم‌ها اشاره کرد.

محبوب‌ترین و بهترین صرافی‌ های متمرکز ارز دیجیتل

فهرست زیر محبوب‌ترین صرافی های متمرکز رمز ارز بر اساس ترافیک سایت، لیکوئیدیتی و حجم معاملات است:

  1. بایننس (Binance)
  2. هیوبی گلوبال (Huobi Global)
  3. کاین بیس (Coinbase)
  4. کراکن (Kraken)
  5. بیت فینکس (Bitfinex)
  6. کوکاین (KuCoin)
  7. اف تی اکس (FTX)

در ادامه با موارد نام برده در بالا بیشتر آشنا خواهیم شد. شناخت بهترین صرافی های CEX بین‌المللی به شما کمک می‌کند بستری مناسب برای ترید انتخاب کنید.

قبل از مطالعه، در نظر داشته باشید هیچ کدام یک از آن‌ها به طور مستقیم به کاربران افغان خدمات نمی‌دهند و در صورت پی بردن به هویت و حتی موقعیت جغرافیایی محل زندگی شما (بر اساس آدرس آی‌‌پی)، به احتمال زیاد دارایی‌تان را مسدود خواهند کرد. پس بیت 24 در این رابطه هشدارهای لازم را به شما داده است. با در نظر گرفتن مسائل امنیتی و ریسک شخصی، در بهترین صرافی های متمرکز که در ادامه معرفی می‌کنیم فعالیت کنید.

بایننس

بایننس از نظر حجم معاملات روزانه با اختلاف از سایر بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل بهترین گزینه است. این پلتفرم محبوب امکان خرید و فروش بیش از ۳۰۰ نوع رمز ارز مختلف را فراهم آورده است. البته تعداد بازارهای آن در مجموع بالای ۱۵۰۰ عدد است. بایننس در سال ۲۰۱۷ توسط آقای چانگ پنگ ژائو تأسیس شد. جذب سرمایه‌ ۱۵ میلیون دالری حاصل از عرضه اولیه (ICO) ارز دیجیتل بایننس کاین (BNB) منجر به طراحی بایننس شد. قیمت اولیه ارز دیجیتل BNB چیزی در حدود 0.1 دالر بود. اما افزایش محبوبیت خیره­‌کننده این رمز ارز تا جایی پیش رفت که در حال حاضر هر سکه بایننس کاین در قیمت‌های بالای ۴۰۰ دالر معامله می‌شود.

بایننس سرویس‌های متنوعی را برای کاربران خود ارائه می‌کند. صرافی ارز دیجیتل، پلتفرم مبادلاتی ویژه، خدمات مالی متنوع بخشی از سرویس‌های بایننس به‌شمار می‌روند. این صرافی از یک نوع سرویس تجاری همتا به همتا (P2P) بهره می‌برد. با استفاده از این سرویس، فروشندگان و خریداران ارزهای دیجیتل می‌توانند مستقیما به یکدیگر متصل شوند. کارت‌های اعتباری بخش دیگری از سرویس‌های بایننس به‌حساب می‌آیند. این صرافی اخیرا با مشارکت سیمپلکس (Simplex) و از طریق کارت‌های اعتباری، نسبت به ارائه خدمات کارگزاری اقدام کرده است. این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق کارت‌های اعتباری خود، ۳۱ نوع ارز دیجیتل مختلف را خریداری کنند.

علاوه بر این‌ها، بایننس از SEPA (حوزه پرداخت‌های یکپارچه یورو) و نقل و انتقالات بانکی نیز پشتیبانی می‌کند. این سرویس کاربران را قادر می‌سازد تا ارز دیجیتل مد نظر خود را با استفاده از ارزهای فیات بخرند. جالب است بدانید انتقال دارایی از طریق SEPA هیچ  کارمزدی را برای کاربران در پی نخواهد داشت.

سایر خدمات بایننس شامل «سرویس پس‌انداز»، «سرویس استیکینگ»، «استخر هوشمند بایننس»، «ویزا کارت بایننس»، «قرضه ارز دیجیتل» و «پلتفرم بازارساز خودکار بایننس لیکوئید سواپ» هستند. استفاده از هر سرویس‌، مزایا و امکانات جذابی را برای فعالان حوزه کریپتو به ارمغان می‌آورد.

نکته دیگری که بایننس را به یکی از بهترین صرافی های متمرکز تبدیل کرده است، کارمزد پایین آن است. کارمزد یک معامله ‌ در بایننس تنها 0.1 درصد است. این مقدار در صرافی‌های کاین بیس و بیترکس معادل 0.25 درصد، در بیت فینکس بین 0.1 الی 0.2 درصد و در صرافی متمرکز کراکن بین 0.16 الی 0.26 درصد است

هیوبی گلوبال

هیوبی گلوبال که دفتر مرکزی آن در سنگاپور قرار دارد، خودش را صرفا یک صرافی ارزهای دیجیتل نمی‌داند. هیوبی خود را به‌عنوان یک صرافی «دارایی‌های دیجیتل» توصیف می‌کند. این صرافی معتقد است که توسعه اقتصادی بلاک چین­‌ها منجر به ظهور انواع جدیدی از دارایی‌های دیجیتل خواهد شد. هلدینگ Huobi به عنوان بنیان‌گذار این صرافی در سال ۲۰۱۳ در پکن تأسیس شد. سال گذشته هیوبی مجبور شد به سنگاپور نقل مکان کند، زیرا دولت چین معاملات ارزهای دیجیتل را ممنوع اعلام کرد. هیوبی گلوبال که یکی از بهترین صرافی‌ های متمرکز به‌شمار می‌رود، به جز سنگاپور، دفاتری نیز در کره جنوبی، هنگ کنگ و ایالات متحده آمریکا دارد و به‌زودی شعبه خود در جاپان را هم افتتاح خواهد کرد.

در حال حاضر هیوبی گلوبال چیزی در حدود سه میلیون کاربر دارد که بخش عمده آن‌ها از کشور چین هستند. این پلتفرم همچنین رمز ارز بومی شبکه خود با نام HT را نیز به بازار عرضه کرده است. ارز دیجیتل HT بر بستر بلاک چین ایتریم اجرا می‌شود. تنها ظرف مدت ۱۴ روز از تاریخ عرضه، ۳۰۰ میلیون دالر از این رمز ارز به فروش رسید.

پلتفرم مبادلاتی هیوبی یک فناوری چشمگیر به‌حساب می‌آید. در پلتفرم معاملاتی این صرافی متمرکز، فیدهای قیمت، نمودارها، داده‌های عمق بازار و غیره، همگی به شکلی مناسب و کاربرپسند طراحی شده‌اند. هیوبی گلوبال یکی از بهترین صرافی‌ های متمرکز ارز دیجیتل است که علاوه‌ بر تأمین نیازهای کاربران حرفه‌ای، می‌تواند کاربران تازه‌ کار را نیز راضی نگه دارد. پلتفرم این صرافی برای سیستم عامل‌های ویندوز، مک، iOS و اندروید در دسترس است.

یکی از قابلیت‌های مفید هیوبی، سرویس آنالیز و تحقیق «Smartchain» است. این سرویس انواع مختلف رمز ارزها در بلاک چین‌های متفاوت را با بیش از 50 شاخص گوناگون مورد بررسی قرار داده و آنالیز می‌کند. در حال حاضر امکان خرید و فروش بیش از صد نوع توکن و ارز دیجیتل مختلف در صرافی هیوبی وجود دارد و این تعداد همچنان در حال افزایش است. البته لازم به‌ذکر است با توجه به محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت چین، هیوبی گلوبال از ارزهای فیات پشتیبانی نمی‌کند.

کارمزد معاملات در صرافی متمرکز هیوبی گلوبال 0.2 درصد است. این کارمزد بسته به مقدار و حجم معامله می‌تواند تا 0.1 درصد هم کاهش یابد. همچنین، امنیت شبکه و معاملات در این صرافی قابل توجه است. هیوبی اقدامات امنیتی و سایبری ویژه‌ای را جهت محافظت از صرافی و کاربران خود انجام داده است. معماری صرافی به شکل یک سیستم توزیع‌شده طراحی شده است. ۹۸ درصد از دارایی‌ها در بکسک پول‌های آفلاین چند امضایی نگهداری می‌شوند. بدین ترتیب امکان دسترسی آنلاین به آن‌ها وجود ندارد. این صرافی در عمر چهارساله خود هیچ‌گونه نقض امنیتی نداشته است و امنیت آن را می‌توان مطابق با بالاترین استانداردهای ارزهای دیجیتل و مبادلات بازارهای مالی سنتی در نظر گرفت.

کاین بیس

کاین بیس به‌عنوان یکی از معروف‌ترین صرافی های ارز دیجیتل دنیا و معروف‌ترین صرافی کریپتویی ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود. این صرافی خرید و فروش و مبادله رمز ارزها را آسان­‌تر کرده است. کاین بیس در سال ۲۰۱۲ و به منظور خرید و فروش بیت کاین تاسیس شد، اما در حال حاضر امکان خرید و فروش بیش از ۱۰۰ نوع ارز دیجیتل مختلف در این صرافی فراهم است. حدود ۷۳ میلیون کاربر در این پلتفرم فعالیت می‌کنند. حجم دارایی‌های موجود در این پلتفرم به بیش از ۲۵۵ میلیارد دالر می‌رسد. در حالی که گردش مالی و حجم معاملات سه ماهه در این صرافی به رقم خیره‌کننده ۳۲۷ میلیارد دالر می‌رسد. این حجم عظیم سرمایه چیزی است که کاین بیس را به یکی از بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل تبدیل کرده است.

کاین بیس از دو پلتفرم متفاوت بهره می‌برد. پلتفرم اصلی آن به دلیل سادگی خرید و فروش، بیشتر مورد پسند کاربران مبتدی است. هر شخصی با دانش کامپیوتری اندک می‌تواند از این پلتفرم استفاده کند. در حالی که کاربران حرفه‌ای‌تر ترجیح می‌دهند از پلتفرم ثانویه این صرافی با نام کاین بیس پرو (Coinbase Pro) استفاده کنند و از مزایا و امکانات بیشتر آن بهره‌مند شوند.

برای معاملات زیر ۲۰۰ دالر در این صرافی، کارمزدهای مشخصی تعیین شده که به شرح زیر است:

  • معاملاتی کمتر از ۱۰ دالر: 0.99 دالر
  • معاملاتی بین ۱۰ الی ۲۵ دالر: 1.49 دالر
  • معاملاتی بین ۲۵ الی ۵۰ دالر: 1.99 دالر
  • معاملاتی بین ۵۰ الی ۲۰۰ دالر: ۲.۹۹ دالر

اما کارمزد معاملات بالای ۲۰۰ دالر به صورت درصدی محاسبه می‌شود. معمولا کارمزد این‌گونه معاملات ۰.۲۵ درصد است اما استفاده از روش‌های پرداخت متفاوت، می‌تواند موجب افزایش کارمزد شود.

کاین بیس برای ایمن نگه داشتن سپرده‌ها و دارایی‌های مشتریان خود از متد امنیتی قدرتمندی استفاده می‌کند. کاین بیس ۹۸ درصد از دارایی‌های مشتریان خود را با استفاده از یک سیستم ذخیره‌سازی آفلاین، در شبکه‌ای از صندوق‌های امانات توزیع‌شده در سراسر جهان ذخیره می‌کند. دارایی‌ها توسط وثیقه‌های دیجیتلی و کاغذی پشتیبانی می‌شود. کاین بیس برای امنیت وب‌سایت خود از رمزگذاری­‌های پیچیده و سیستم‌های امنیتی استاندارد بانکی استفاده می‌کند. علاوه بر این، همه کاربران باید از روش احراز هویت دومرحله‌ای استفاده کنند. همه این موارد کاین بیس را به یکی از امن‌ترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل تبدیل کرده است.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که کاربران با کاین بیس دارند، سیستم پشتیبانی مشتریان ضعیف آن است. تمام امور به صورت رباتیک انجام می‌شود و دسترسی به انسان برای دریافت هرگونه کمکی تقریبا غیرممکن است. بنابراین باید کاین بیس را یک صرافی سلف سرویس در نظر بگیرید.

کراکن

کراکن که تنها دو سال پس از انتشار بیت‌ کاین راه‌اندازی شد، یکی از بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل در بازار کریپتو به‌حساب می‌آید. هرچند، قدیمی‌ترین همیشه مترادف بهترین نیست. اما کراکن با امنیت سطح بالای خود و با ارائه بیش از 60 نوع رمز ارز مختلف و همچنین اعطای پاداش‌هایی در ازای سهام‌گذاری و قرضه دادن، به عنوان یکی از محبوب‌ترین صرافی‌های کریپتو شناخته می‌شود. جالب است بدانید کراکن همه این خدمات را با هزینه‌ای کمتر از متوسط هزینه دیگر صرافی‌ها ارائه می‌دهد.

کراکن در سایت بررسی امنیت CER، در بین تمامی صرافی‌های ارز دیجیتل رتبه اول و عالی‌ترین امتیازات را به‌دست آورده است. شایان ذکر است، کراکن در تاریخ 10 ساله خود هیچ حمله هکری مهمی نداشته است. این در حالی است که حتی بایننس هم چند مرتبه هدف حملات سایبری قرار گرفته است. کراکن ۹۵ درصد از سپرده‌ها را در صندوق‌های آفلاین توزیع‌شده در سراسر جهان نگهداری می‌کند. سرورهای این صرافی در قفس‌های امن و تحت نظارت 24 ساعته هستند و توسط محافظان مسلح و مانیتورهای ویدئویی محافظت می‌شوند. علاوه بر اقدامات امنیتی فیزیکی، کراکن همچنین تمام اطلاعات حساس کاربران را رمزگذاری کرده و به‌طور منظم میزان آسیب‌پذیری سیستم خود را آزمایش می‌کند.

این صرافی از دو پلتفرم مبادلاتی متفاوت استفاده می‌کند؛ پلتفرم «خرید فوری» و پلتفرم «مبادلاتی کراکن». استفاده از پلتفرم خرید فوری بسیار آسان است. کاربران پس از احراز هویت می‌توانند حساب خود را با ارزهای فیات تأمین مالی کرده و شروع به خرید ارزهای دیجیتل کنند. کراکن برای نقل و انتقال وجوه فیات از شرکت‌های واسطه استفاده می‌کند. هر کدام از این شرکت‌ها کارمزدهای متفاوتی دریافت می‌کنند. در پلتفرم خرید فوری، برای خرید، فروش یا مبادله هر گونه ارز دیجیتل، 1.5 درصد کارمزد پرداخت خواهید کرد. همچنین در صورت استفاده از کارت اعتباری، 3.75 درصد + 0.25 یورو کارمزد جداگانه برای هر معامله از شما دریافت خواهد شد.

اما در پلتفرم تجاری، کراکن نیز مانند بسیاری از صرافی‌های کریپتو، از مدل کارمزد «میکر- تیکر» استفاده می‌کند. در این مدل افرادی که سفارشات موجود را انجام می‌دهند، به عنوان «گیرنده» و معامله‌گرانی که سفارش‌های جدید ارائه می‌دهند، به عنوان «سازنده» در نظر گرفته می‌شوند. میزان کارمزد یک معامله ‌ بر مبنای «سازنده یا گیرنده بودن»، «حجم معاملات ۳۰ روزه» و همچنین «نوع جفت معاملاتی» بستگی داشته و بین 0 الی 0.26 درصد متغیر است. هرچه در ۳۰ روز آخر بیشتر معامله کرده باشید، کامزد کم‌تری پرداخت خواهید کرد. نحوه محاسبه کارمزد یک معامله در پلتفرم تجاری کراکن به شرح زیر است:

  • حجم مبادلات کمتر از ۵۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۱۶ درصد
  • حجم معاملات از ۵۰،۰۰۱ الی ۱۰۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۱۴ درصد
  • حجم معاملات از ۱۰۰،۰۰۱ الی ۲۵۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۱۲ درصد
  • حجم معاملات از ۲۵۰،۰۰۱ الی ۵۰۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۱ درصد
  • حجم معاملات از ۵۰۰،۰۰۱ الی ۱،۰۰۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۰۸ درصد
  • حجم معاملات از ۱،۰۰۰،۰۰۱ الی ۲،۵۰۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۰۶ درصد
  • حجم معاملات از ۲،۵۰۰،۰۰۱ الی ۵،۰۰۰،۰۰۰ دالر در ماه: ۰.۰۴ درصد کارمزد
  • حجم معاملات از ۵،۰۰۰،۰۰۱ الی ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ دالر در ماه‌: ۰.۰۲ درصد کارمزد

بیت فینکس

یکی دیگر از بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل بیت فینکس است که در اواخر سال 2012 (پاییز 1391) آغاز به کار کرد. مقر این صرافی که توسط شرکت آی فینکس (iFinex inc) تأسیس گردیده، در کشور هنگ کنگ قرار دارد. برخی از بنیانگذاران این صرافی، از جمله افرادی هستند که در به‌وجود آمدن ارز دیجیتل تتر نقش مهمی داشتند. بیت فینکس طیف گسترده‌ای از سرویس‌های گوناگون را برای کاربران خود به ارمغان آورده است. از این جمله می‌توان به پلتفرم مبادلاتی پیشرفته، معاملات و تأمین مالی حاشیه‌ای، سرویس خارج از بورس، سرویس‌های سهام‌گذاری و ارائه قرضه اشاره کرد.

بیت فینکس دارای یک رابط کاربری گرافیکی پیشرفته است و بیش از 50 جفت معاملاتی را ارائه می‌دهد. رابط کاربری این صرافی کاملاً قابل تنظیم و شخصی‌سازی است. پلتفرم بیت فینکس امکان استفاده از نمودارهای پیشرفته و دسترسی به بازارساز خودکار (AMM) را برای کاربران فراهم می‌کند. ترکیب همه این ویژگی‌ها بیت فینکس را به یکی از بهترین و محبوب‌ترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل به‌ویژه برای کاربران حرفه‌ای تبدیل کرده است.

کاربران از طریق پلتفرم معاملات و تأمین مالی بیت فینکس، می­‌توانند قرضه‌های ارز دیجیتل گرفته و به انجام مبادلات بپردازند. شرایط قرضه از جمله: مقدار، میزان بهره و مدت زمان بازپرداخت می‌تواند به­‌وسیله کاربران و یا توسط بیت فینکس تعیین شود. همچنین، دارندگان ارزهای دیجیتل نیز از طریق این پلتفرم می‌‌توانند رمز ارزهای خود را در یک شرایط امن، به دیگران قرض داده و سود دریافت کنند. کاربرانی که قصد انجام معاملات کلان (بالای 100 هزار دالر) و خصوصی را داشته باشند، می‌توانند از طریق سرویس خارج از بورس، این کار را در امنیت کامل انجام دهند.

سرویس سهام‌گذاری این صرافی، به کاربران تازه‌کار این امکان را می‌دهد که بدون دانش خاصی و بدون استفاده از نرم افزارهای پیچیده­ تحلیل و آنالیز، اقدام به سرمایه‌گذاری کنند. بیت فینکس از ارزهای فیات مانند دالر آمریکا، ین ژاپن، یورو و پوند بریتانیا پشتیبانی می‌کند. امکان سپرده‌گذاری رایگان و برداشت وجه با کارمزدهای منصفانه برای حدود ۹۰ نوع ارز دیجیتل مختلف در این صرافی وجود دارد.

کارمزدهای بیت فینکس نیز از یک سیستم مبتنی بر «سازنده _ گیرنده» استفاده می‌کند. کارمزدها برای گیرندگان از 0.2 درصد آغاز شده و برای سازندگان بزرگ می‌­تواند تا 0 درصد کاهش یابد. کارمزدهای واریز و برداشت از طریق سیستم بانکی 0.1 درصد است. البته اگر به دنبال انتقال فوری وجوه باشید این کارمزد می‌تواند تا 1 درصد نیز افزایش یابد.

بیت فینکس اگرچه یکی از بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل به‌حساب می‌آید، اما خالی از اشکال نیست. این صرافی در سال 2015 (۱۳۹۴ ه.ش) برای اولین بار مورد حمله هکرها قرار گرفت و 1500 بیت کاین دزدیده شد. همچنین سرقت حدود 120،000 بیت کاین در آپریل 2016 (فروردین ۱۳۹۵) دومین سرقت بزرگ بیت کاین در طول تاریخ ارزهای دیجیتل به‌شمار می‌رود. بیت فینکس برای جبران این خسارت، آن را بین تمامی کاربران خود سرشکن کرد که منجر به کسر 36 درصد از دارایی‌های کاربران گردید

کوکاین

ششمین مورد از لیست بهترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل کوکاین است. این صرافی به ارائه همه ارزهای دیجیتل _ حتی رمز ارزهای کوچک یا تازه تاسیس _ معروف است. کوکاین امکان خرید، فروش و مبادله بیش از ۴۰۰ نوع ارز دیجیتل مختلف را فراهم آورده است. این صرافی در سال 2017 (۱۳۹۶ ه.ش) توسط آقای میکائیل گن تأسیس شد. کوکاین یک صرافی کریپتو به کریپتو است و از ارزهای فیات پشتیبانی نمی‌کند؛ یعنی مبادلات این صرافی تنها با استفاده از ارزهای دیجیتل امکان‌پذیر است.

کوکاین از رابط کاربری آسان و قابل فهمی استفاده می‌کند. پلتفرم این صرافی علیرغم بهره‌مندی از امکاناتی که بیشتر توسط کاربران حرفه‌ای استفاده می‌شوند، برای کاربران تازه­‌کار نیز آسان است. KuCoin همچنین امکان استفاده از کارت‌های اعتباری را نیز برای خرید رمز ارزهای اصلی ارائه می‌کند. از دیگر ویژگی‌های این صرافی، امکاناتی است که برای کسب درآمد در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اپلیکیشن کوکاین برای سیستم عامل‌های اندروید و iOS در دسترس است. اپلیکیشن صرافی مذکور کاملا کاربرپسند و آسان بوده و انواع ابزارهای مورد نیاز برای کاربران حرفه‌ای را نیز در دل خود جای داده است.

کوکاین یکی از ارزان‌ترین صرافی های متمرکز ارز دیجیتل محسوب می‌شود. کارمزد معامله در این صرافی حداکثر 0.01 درصد است. این کارمزد برای کسانی که از درگاه پرداخت KCG (KuCoin Shares) استفاده می‌کنند حتی از 0.01 درصد هم کم‌تر خواهد بود. همچنین کسانی که حجم معاملات ماهیانه بالای ۵۰ بیت کاین داشته باشند کارمزد کمتری پرداخت خواهند کرد

اف تی ایکس

اف تی اکس یکی از جدیدترین و در عین حال بهترین صرافی های متمرکز کریپتو به‌حساب می‌آید. این صرافی در ماه می 2019 (۹۸) تأسیس شد و در بدو ورود خود به بازار کریپتو، به طیف گسترده امکانات مبادلاتی خود شهرت یافت. اف تی اکس از نقل و انتقالات فیات و انواع ارزهای دیجیتل پشتیبانی می‌کند. هدف صرافی مذکور ارائه خدمات برای معامله‌گران خرد و کلان است. FTX طیف وسیعی از محصولات و خدمات منحصر به‌فرد را با هدف جذب معامله‌گران اختصاصی ارائه می‌دهد. سرویس OTC این صرافی برای علاقه‌مندان به خرید رمز ارزهای اصلی مثل بیت کاین، ایتریم، لایت کاین و مجموعه ای استیبل کاین ها گزینه بسیار مطلوبی است.

برخی از بهترین محصولات مبادلاتی بازار کریپتو برای اولین بار توسط FTX ارائه گردید. از جمله مهم‌ترین آن‌ها، می‌توان به محصولات منحصربه‌فردی مانند توکن‌های لوریج‌دار یا اهر‌م‌دار (Leveraged Token) و قراردادهای موو (MOVE Contracts) اشاره کرد. سادگی و محیط کاربرپسند، ارائه نقدینگی عمیق، خریدهای سفارشی، امکان برداشت نامحدود و خدمات تامین مالی بخش دیگری از سرویس‌های این صرافی به‌حساب می‌آیند.

این شبکه از سیستم‌های امنیتی پیشرفته‌ای استفاده می‌کند و تاکنون مورد حمله هکری قرار نگرفته است. هرچند باید در نظر داشته باشید که تنها کم‌تر از ۳ سال از عمر FTX می‌گذرد و هنوز درک درستی از میزان مقاومت امنیتی این شبکه در دسترس ما قرار ندارد.

واریز و برداشت و همچنین انجام مبادلات OTC از طریق بکسک پول، هیچ کارمزدی برای کاربران این پلتفرم به‌همراه نخواهد داشت. کارمزد ایجاد و بازخرید توکن‌های لوریج‌دار 0.1 درصد و هزینه مدیریت روزانه آن‌ها 0.03 درصد است. لازم به ذکر است که کارمزد قراردادهای موو تنها به شاخص پایه بستگی دارد و قیمت قرارداد موو هیچ تاثیری روی آن ندارد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *