آوالانچ یک پلتفرم متن باز برای راهاندازی برنامههای غیرمتمرکز مالی و استقرار بلاک چینهای سازمانی در یک اکوسیستم قابل همکاری و بسیار مقیاس پذیر است. توسعه دهندگانی که بر روی پلتفرم Avalanche کار میکنند، میتوانند به راحتی برنامههای قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکههای بلاک چین سفارشی را با مجموعه قوانین پیچیده ایجاد کنند و یا از زیرمجموعههای خصوصی یا عمومی موجود استفاده کنند. هدف پلتفرم آوالانچ به نوعی مبادله دارایی به صورت جهانی است که به هر کسی امکان میدهد هر نوع دارایی را راه اندازی یا معامله کند و آن را به صورت غیرمتمرکز با استفاده از قراردادهای هوشمند و سایر فن آوریهای پیشرفته کنترل کند.
پلتفرم Avalanche چیست؟
توسعهدهندگان آزمایشگاههای Ava ادعا میکنند که آوالانچ اولین شبکه قراردادهای هوشمند است که به صورت استاندارد در کمتر از یک ثانیه معاملهها را تایید میکند. آوالانچ شبکه اصلی خود را در سپتامبر ۲۰۲۰ راه اندازی کرد. توکن اصلی این پلتفرم یعنی AVAX، کارهای مختلفی را در آوالانچ انجام میدهد و همچنین به عنوان پاداش و سیستم پرداخت برای کاربران عمل میکند.
Avalanche اولین پلتفرم قراردادهای هوشمند است که معاملهها را زیر یک ثانیه تأیید میکند، از کل ابزار توسعه ایتریم پشتیبانی میکند و میلیونها تاییدکننده مستقل را قادر میسازد تا به عنوان تولید کنندگان بلاک شرکت کنند. این شبکه آزمایشی بیش از ۱۰۰۰ نود کامل و تولید کننده بلاک داشته و رکورد جهانی را در این مورد شکسته است.
علاوه بر این، پلتفرم Avalanche قادر به پذیرش سفارشات بیشتر از شبکههای بلاک چین موجود است (۴۵۰۰ معامله در ثانیه)، همچنین آستانه ایمنی کاملاً بالاتر از استاندارد ۵۱ درصد سایر شبکهها است. یک تفاوت بزرگ بین آوالانچ و سایر شبکههای غیرمتمرکز، الگوریتم اجماع است.
با گذشت زمان، مردم به درک نادرستی پس از مشاهده بلاک چینهای موجود رسیدهاند که بلاک چینها کُند هستند و مقیاس پذیر نیستند. پلتفرم آوالانچ برای دستیابی به تضمینهای ایمنی قوی، ضمن دستیابی به سرعت نهایی و توان بالا، بدون به خطر انداختن تمرکززدایی، از رویکرد جدیدی برای اجماع استفاده میکند. بر خلاف سایر شبکهها که شرایط و ضوابط مشارکت شبکه را به طور یکنواخت در سیستم تحمیل میکنند، آوالانچ به افراد و موسسات این قدرت را میدهد که به راحتی برنامههای قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکههای بلاکچین سفارشی با قوانین پیچیده ایجاد کنند یا در شبکههای خصوصی یا دولتی موجود متناسب با موارد استفاده آنها کار کنند.
برای مثال، یک موسسه مالی تحت نظارت که میخواهد داراییهای دیجیتلی منتشر کند را در نظر بگیرید. برای آنها ممکن نیست سیستمی را راهاندازی کنند که نتوانند نودهای فعال در شبکه آنها را کنترل کنند؛ اما در Avalanche همان موسسه میتواند کنترل کاملی بر ماشین مجازی مورد استفاده و شرایط اجرای نود در شبکه سفارشی آنها به دست آورد.
بنیانگذاران آوالانچ چه کسانی هستند؟
آزمایشگاه های آوا سه بنیانگذار دارند که از جمله آنها Emin Gün Sirer، دانشمند پیشکسوت کامپیوتر است که مدتها با شبکه بیت کاین ارتباط داشت. Sirer مدتهاست که درگیر مقیاس پذیری بیتکاین است و اجماع آوالانچ نتیجه پیگیری مستقیم این تحقیق است و اجازه میدهد حجم معاملههای آن به مراتب بیشتر از Bitcoin باشد و با درگاههای پرداخت مانند ویزا رقابت کند.
مانند Sirer، کاین سکنیگی (Kevin Sekniqi) و Maofan “Ted” Yin، دیگر بنیانگذاران این پلتفرم، با دانشگاه کرنل در ارتباط هستند. Sirer مشاور Yin است که دکترای علوم کامپیوتر را میگذراند.
اعضای دیگر این تیم را متخصصان علوم کامپیوتر، اقتصاد، دارایی و حقوق تشکیل میدهند.
تفاوت آوالانچ با بیت کاین و بیت کاین کش و ایتریم در چیست؟
در ابتدا به تفاوت اصلی بین پلتفرم Avalanche با بیت کاین و بیت کاین کش میپردازیم. در مقایسه با بیتکاین، بیتکاین کش و سایر توکنهایی که از گواه اثبات کار (PoW) برای جایگزینی ارزهای فیات رقابت میکنند، پلتفرم آوالانچ یک مدل کاملاً متفاوت به نظر میرسد، اما در واقع چیزهای مشترکی بین آنها نیز وجود دارد.
آوالانچ یک دارایی با حجم ثابت است و حداکثر ۷۲۰ میلیون توکن AVAX در گردش خواهد بود. این مدل UTXO ساتوشی را برای اعتبارات تک کاره به منظور تسهیل پرداختها به جای مدل اکانت استفاده میکند. همچنین، Avalanche معاملههایی مانند Segwit را بدون مشکلات سازگاری انجام میدهد و از قالب آدرس Bech32 برای به حداقل رساندن خطاها و به حداکثر رساندن خوانایی استفاده میکند. بر خلاف بیت کاین، اجماع آوالانچ برای سرعت، مقیاسپذیری و انعطافپذیری در اجرا طراحی شده است. در ادامه با مهمترین تفاوتهای آوالانچ با BTC آشنا میشویم:
- برای تایید نهایی معاملهها در بیتکاین نزدیک به یک ساعت زمان نیاز است؛ اما در آوالانچ در کسری از ثانیه معامله تایید میشود.
- برای تولید بلاک در بلاک چین Bitcoin نیاز به استفاده از چندین استخر متمرکز است؛ اما آوالانچ میتواند هزاران تا میلیونها تولید کننده بلاک را در خود جای دهد، بدون این که ارزشی از سیستم خارج شود.
- بیت کاین هفت معامله در ثانیه را پشتیبانی میکند؛ اما Avalanche تا ۶۵۰۰ معامله در ثانیه را انجام میدهد که در حدود سه برابر درگاه ویزا است.
آوالانچ از مدل گواه اثبات سهام (PoS) برای امنیت شبکه استفاده میکند، که هم سازگار با محیط زیست است و هم نیازی به سکوهای استخراج بسیار تخصصی و گران برای استخراج، که منجر به متمرکز شدن در استخراج میشود، نیست. به این معنی که هزاران تا میلیونها نفر فقط با یک کامپیوتر و اتصال به اینترنت میتوانند به طور کامل در Avalanche شرکت کنند، این غیرمتمرکز بودن واقعی است.
اما وقتی با ایتریم مقایسه شود، شباهتهای آوالانچ در سطح بسیار زیادی مشهود است؛ Avalanche از ماشین مجازی ایتریم (EVM) و ابزارهای آن پشتیبانی میکند، اما در برخی نکات دیگر، رسیدن به هدف از یک روش کاملا متفاوت است.
در حال حاضر، ایتریم برای استخراج از گواه اثبات کار مانند بیت کاین استفاده میکند و قصد دارد با راه اندازی ایتریم ۲.۰ به سمت گواه اثبات سهام مهاجرت کند. در حالی که اثبات کار یک پایه عالی برای پروتکلهای قوی است، اما سبب کُند شدن شبکه میشود. اما اثبات کار برای نظریه “طلای دیجیتل” کاملاً قابل قبول است، نه در دنیای پر رونق دیفای که به سرعت در حال رشد است.
تا زمانی که ایتریم از گواه اثبات کار استفاده کند، درگیر مقیاسپذیری، کارمزدهای هنگفت و ازدحام شبکه خواهد بود. رویکرد اثبات سهام ایتریم ۲ به شما کمک خواهد کرد؛ اما همچنین با رویکرد خود در مقیاس پذیری یعنی شاردینگ، پیچیدگی و ریسک اجرای قابل توجهی را ایجاد میکند، که هدف آن پردازش معاملهها به طور همزمان است.
آوالانچ به چالش مقیاس پذیری از بنیان مطلق شبکههای غیرمتمرکز یعنی اجماع حمله میکند. پروتکلهای خانواده Avalanche قادر به دستیابی به قطعیت در کسری از ثانیه، پشتیبانی بیش از ۴۵۰۰ معامله در ثانیه و مقیاسپذیری با میلیونها نود ولیدیتور تولید کننده بلاک هستند، که در اجماع شرکت میکنند.
بر خلاف ایتریم، جایی که برنامهها باید برای همان منابع محدود شبکه (که کارمزدها را برای همه شرکت کنندگان افزایش میدهد) رقابت کنند، برنامهها در پلتفرم Avalanche میتوانند در بلاکچینهای مستقل خود که توسط یک مجموعه اعتبار سنجی پویا و معتبر تأیید شده است اجرا شوند. این شبکههای فرعی هنوز به اکوسیستم گستردهتری از زنجیرههای آوالانچ متصل هستند؛ این نه تنها ایجاد زیر شبکههای خصوصی را امکان پذیر میکند، بلکه به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا قوانین، اقتصاد، شرکت کنندگان و امنیت اجرای آنها را تعریف کنند.
وایت پیپر و نقشه راه Avalanche
وایت پیپر پلتفرم Avalanche درباره نوع معماری و ویژگیهای خاص آن توضیح میدهد. این وایت پیپر یک خانواده کاملاً جدید از پروتکلهای اجماع را تعریف میکند که این پروتکلها، امنیت و قدرت سیستم عامل آوالانچ را تأمین میکنند. همچنین اشاراتی به نحوه استفاده از توکن AVAX کرده است. در آخر نیز یک چارچوب طبقهبندی شده برای طراحی استیبل کاینها و هر آنچه در مورد طراحی استیبل کاین نیاز است آورده شده.
با توجه به این که مدت زمان بسیار کمی از شروع به کار این پروژه میگذرد، هنوز نقشه راه مشخصی برای آن مشخص نشده است. تنها نکاتی که در Roadmap کنونی وجود دارد، ایجاد برخی ویژگیهایی که در آینده نزدیک قرار است اجرا شوند، مانند بروزرسانی پایگاه داده، نظارت بر شبکه، مرورگر آوالانچ، اجماع و نکات امنیتی هستند.
کاین پلتفرم آوالانچ AVAX چیست؟
کاین AVAX رمز ارز اصلی پلتفرم Avalanche است و برای ایمنسازی شبکه از طریق استیکینگ، پرداخت کارمزدها و تأمین یک واحد اساسی بین چندین شبکه فرعی ایجاد شده در بستر Avalanche استفاده میشود. جزئیات توزیع AVAX در زیر قابل مشاهده است؛ ۳۶۰ میلیون AVAX در هنگام راه اندازی تولید شد، در حالی که ۳۶۰ میلیون دیگر به عنوان پاداش سهام گذاری که طی سالهای آینده منتشر خواهد شد، استفاده میشود. از میان کاینهایی که تولید شدهاند، دورههای واگذاری مختلف از ۱ سال تا ۱۰ سال به شرح جزئیات زیر وجود دارد:
وضعیت حال حاضر کاین AVAX
قیمت رمز ارز AVAX در زمان نگارش این مقاله ۱۱.۳۵ دالر و حجم معاملات ۲۴ ساعته آن در حدود ۱۰۶ میلیون دالر است. در حال حاضر این رمز ارز در رتبه ۴۴ بازار کریپتو قرار دارد و حجم بازار آن در حدود ۸۷۰ میلیون دالر است.
بالاترین قیمت ثبت شده برای کاین AVAX در تاریخ ۱۷ ژانویه ۲۰۲۱ با مبلغ ۱۴.۳۸ دالر بوده است و کمترین میزان آن با ۲.۷۹ دالر در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ بوده است. از میان کل ۷۲۰ میلیون توکن آن، در حال حاضر نزدیک به ۷۷ میلیون در گردش است.
جمع بندی
پلتفرم Avalanche یکی از جدیدترین پروژهها در فضای کریپتو است که سعی دارد با استفاده از تجربیات ارزهای دیجیتل موفق گذشته و ادغام آن با تکنولوژهای جدید، تجربه کاربری جدید برای تمامی کاربران خود داشته باشد. آوالانچ بیشترین تمرکز خود را بر روی مقیاس پذیری گذاشته که شاید مهمترین مشکل رمز ارزهاست. باید دید در آینده و شکلگیری کامل پروژه شاهد یک رمز ارز موفق دیگر خواهیم بود یا این که مانند هزاران پروژه دیگر بعد از چند سال دیگر اثری از آن باقی نمیماند. اگر تا به حال از پلتفرم Avalanche استفاده کردهاید، میتوانید نظرات خود را با ما و سایر کاربران yes.af در میان بگذارید.