به نقل از کاین تلگراف، بیت کاین تعطیلات آخر هفته را در نبود معاملهگران بزرگ با حجم معاملات کمی سپری کرد. این تعطیلات استثنائا این هفته تا پایان سهشنبه طول خواهد کشید. در این شرایط وقوع ترس در میان معاملهگران خرد امری طبیعی است کما اینکه در گذشته بارها این اتفاق در پایان هفته رخ داده است. این در حالی است که در نیمه شب دوشنبه در عرض چند دقیقه قیمت بیت کاین حدود ۱,۰۰۰ دالر افت کرد. در حال حاضر حمایت تاریخی بیت کاین یعنی میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای در حوالی قیمت ۲۱,۰۰۰ دالر قرار دارد. این سطح از آن جهت اهمیت دارد که هیچگاه در بازار خرسی این حمایت از دست نرفته است.
پلتفرم Material Indicators در توییتی نسبت به این قضیه واکنش نشان داد:
زمانی که قیمت از میانگین متحرک ۵۰ هفتهای بالاتر باشد، در بازار گاوی به سر میبریم و زمانی که قیمت بالاتر از میانگین متحرک ۱۰۰ هفتهای باشد میتوان گفت که روند همچنان صعودی است. اما در مورد میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای، هیچگاه زیر آن قرار نگرفتیم و این یک حمایت مادام العمر تا بدین لحظه برای بیت کاین بوده است.
وضعیت بازارهای جهانی در شرایط کنونی
بازارهای آمریکا و اروپا تا پایان سهشنبه در تعطیلی به سر میبرند. بازارهای آسیایی نیز، امروز را در شرایط آرامی گذراندند و تغییرات شاخص کمتر از ۱٪ داشتند.
اما به هر حال در این ماه بازارهای جهانی از افزایش تورم با وجود نرخ بهره پایین متاثر شدهاند. هولگر شپیتز ( Holger Zschaepitz) تحلیلگر مطرح در مورد این موضوع عنوان کرد که در حال حاضر تمرکز اصلی روی اوراق قرضه جهانی است که در طی سال گذشته ۶.۴ تریلیون دالر از ارزش خود را از دست دادند.
بزرگترین حباب تاریخ این اوراق پس از اعلام گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و تعیین نرخ تورم در آمریکا در حال تخلیه شدن است. این اوراق در این هفته ۴۰۰ میلیارد دالر دیگر از ارزش خود را از دست دادند که در مجموع نسبت به اوج تاریخی آن در سال گذشته، ۶.۴ تریلیون دالر از ارزش آن کاسته شده است.
سیاست انبساطی بانک مرکزی ژاپن که شپیتز آن را مهمترین آزمایش سیاستهای پولی در طول تاریخ خوانده بود، از دید او به پدیدهای جدید در زمینه افزایش تورم تبدیل شده است.
تورم جهانی برای بیت کاین به منزله شمشیری ۲ لبه بوده است که از طرفی اعلام اخبار اینچنینی موجب ایجاد فشار فروش در بازارهای پرریسک مثل بیت کاین و سهام میشود و در طرف دیگر عدهای آن را وسیلهای برای حفظ ارزش پول خود میدانند. تحلیلگر دیگری با نام مایک مک گلون (Mike McGlone) در توییتی شرایط کنونی را اینطور توصیف کرد:
شاخص S&P500 در پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۲۸۰٪ رشد کرده بود. دادههای ما نشان میدهد که این شاخص در شرایط پرخطر کنونی پتانسیل تغییر روند به نزولی را دارد.
وضعیت شاخص دالر آمریکا (DXY)
شاخص دالر آمریکا که ارزش واحد پولی این کشور را در مقایسه با سایر ارزهای بزرگ جهان مشخص میکند، اکنون به نقطهای رسیده است که هرکدام از سناریوهای ادامه روند صعودی قبلی یا اصلاح عمیق برای آن محتمل است. این شاخص اکنون به ۱۰۰ واحد رسیده است. DXY یکی از شاخصهای مهم در وضعیت بازارهای سنتی تلقی میشود.
آخرین باری که این شاخص به این سطح رسیده بود مربوط به آغاز همهگیری ویروس کرونا در آپریل ۲۰۲۰ بود. تاریخ نشان داده است که این شاخص در جهت معکوس قیمت بیت کاین حرکت میکند. تحلیلگری با نام جهال مایلز (Johal Miles) در این مورد اذعان داشت:
تصمیمات فدرال رزرو در اینجا بسیار تعیینکننده خواهد بود زیرا هر تغییر کوچکی میتواند فشار زیادی به وضعیت دالر وارد کند.
نمودار زیر تاثیر اصلاحات شاخص DXY را روی قیمت بیت کاین نشان میدهد:
تحلیلگر دیگری با نام خسه اولسون (Jesse Olson) در مورد شرایط این شاخص افزود:
نشانههایی از وجود اصلاح در این شاخص وجود دارد اما همچنان روند کلی صعودی به نظر میرسد.
موجودی صرافیها به کمترین میزان خود از سال ۲۰۱۸ رسیده است
دادههای درون زنجیرهای نشان دهنده این موضوع هستند که موجودی بیت کاین درون صرافیها به کمترین میزان خود از اواسط سال ۲۰۱۸ رسیده است. این موضوع نشاندهنده تمایل به هودل کردن در بین سرمایهگذاران است و سیگنالی صعودی برای بیت کاین محسوب میشود.
دادههای پلتفرم کریپتو کوانت نشان میدهد که مجموع BTCهای موجود در ۲۱ صرافی بزرگ دنیا در روز یکشنبه در عدد ۲.۲۷۴ میلیون بیت کاین بوده است. آخرین باری که این شاخص در این سطح قرار داشته است، مربوط به جولای ۲۰۱۸ است.
بر خلاف کاهش این شاخص در عمل هنوز اتفاق مهمی برای افزایش قیمت بیت کاین نیفتاده است و فروشندگان در قیمتهای نزدیک به ۵۰,۰۰۰ دالر دست به فروش گسترده زدهاند. کی یونگ جو (Ki Young Ju)مدیر عامل پلتفرم کریپتو کوانت در توییتی کاهش قیمت بیت کاین در هفته گذشته را ناشی از همین قضیه دانست.
به حال به نظر میرسد در حال حاضر بخشی اعظمی از هولدرهای بیت کاین مربوط به سرمایهگذاران سازمانی باشد و فشار فروش ناشی از سرمایهگذاران خرد باشد.
احساسات حاکم بر بازار نگرانکننده است
ریزش قیمت بیت کاین از اوج تاریخی خود نوید تورم بالای جهانی را میداد و پس از یک تاخیر این ریزش به بازارهای سهام نیز تسری پیدا کرد. از این نظر عدهای معتقدند که بازار بیت کاین بیشترین صداقت را با سرمایهگذاران خود دارد. در حال حاضر شاخص ترس و طمع بازار رمزارزها در سطح ۲۴ و در محدوده ترس شدید قرار دارد و این شرایط مابیش در ماه آپریل جاری بوده است.
این در شرایطی است که همین شاخص در مورد بازارهای سنتی در محدوده نرمال قرار دارد. شایان ذکر است که شاخص ترس و طمع بازارهای سنتی در ماه گذشته میلادی در محدوده ترس قرار داشت.
وجود تفاوت احساسات در بین این ۲ بازار میتواند نشاندهنده این موضوع باشد که بازار رمزارزها برای کسانی که امید به بهبود وضعیت دارند، شرایط هشدار را صادر کرده است.